Podijeli objavu

Šezdesettrogodišnjak za kojega se pretpostavlja da je odgovoran za eksploziju kampera na božićno jutro u Nashvilleu, poginuo je u toj istoj eksploziji, priopćile su vlasti u nedjelju.

Forenzičari FBI-ja usporedili su uzorke DNK pronađene na mjestu eksplozije, koja je oštetila više od 40 poslovnih prostora i lakše ozljedila troje ljudi, s uzorcima Anthonyja Q. Warnera, čiji su dom u obližnjem mjestu Antiochu u subotu ujutro pretražili savezni agenti, javlja Hina.

“Zaključili smo da je Anthony Warner izazvao eksploziju te da je bio prisutan kada je bomba eksplodirala i pritom poginuo”, rekao je na konferenciji za novinare državni odvjetnik Donald Cochran. Dužnosnici su rekli da je još prerano govoriti o motivima njegova čina.

Kamper eksplodirao u zoru na Božić

Warnerov kamper, parkiran u središtu najvećega grada u državi Tennessee, eksplodirao je u petak u zoru. Prije se iz njega čula glazba i računalno generirana poruka koja, ženskim glasom, upozorava na bombu.

U eksploziji u središtu Nashvillea ranjene su tri osobe, oštećeno je nekoliko poslovnih prostora, uključujući i centar AT&T-a, zbog čega je došlo do poremećaja u pružanju mobilnih, internetskih i TV usluga diljem središnjeg Tennesseeja i dijelova još četiriju država.

Istražitelji su u subotu pretražili Warnerov dom i posjetili agenciju za promet nekretninama u Nashvilleu gdje je radio na računalima. Vlasnik agencije Steve Fridrich rekao je novinarima da je Warner u četiri ili pet godina približno jednom mjesečno dolazio u ured radi održavanja kompjutera, sve do ovog mjeseca kada je agenciji poslao mail u kojemu ih bez dodatnih objašnjenja obavještava da više neće raditi za njih.

Velika šteta na zgradi AT&T-a

Gradonačelnik Nashvillea John Cooper rekao je u nedjelju za CBS-ov program “Face the Nation” kako se čini da postoji povezanost između podmetnute bombe i zgrade AT&T-a.

Šteta nanesena centru te tvrtke bila je toliko velika da su radnici AT&T-a morali bušiti rupe kroz ruševine kako bi povezali generatore s ključnom opremom i ispumpali vodu iz podruma. Tvrtka je u nedjelju priopćila da je tijekom noći “ostvaren znatan napredak” te da sva četiri kata zgrade ponovno imaju struju.

Izvor: Telegram.hr

Podijeli objavu