Podijeli objavu

Sisačka bolnica teško je stradala u potresu.

Reporterka RTL-a Amela Čilić uživo se za Izvanredne vijesti javila ispred Sisačke bolnice gdje je kaotično stanje. Pacijenti se zbrinjavaju odmah na cesti, ispred bolnice, ispred jedinog odjela ginekologije koji je ostao čitav i netaknut i tu se prebacuju svi pacijenti sav bolnički inventar, kreveti, kisik.

Ne zna se još točno koliko je ozlijeđenih, ali ovdje dolaze svi ozlijeđeni uglavnom iz Petrinje, na desetke njih je već do sada zbrinuto, prva pomoć se daje ispred bolnice, a onda ih se šalje na odjele. Međutim već se zna da će bolnica biti premala za sve pacijente koji će dolaziti tijekom dana, koji su već stizali, a i oni koji su već bili u bolnici zašto što su svi odjeli, osim ginekologije zapravo stradali.

Kolika je šteta objasnio je ravnatelj Tomislav Dujmenović: “Ja točno ne znam koliko je ozlijeđenih, ali sigurno je 20-ak od toga dvoje, troje teži, uglavnom su najvećim dijelom doveženi iz Petrinje”, rekao je i dodao da je situacija u bolnici dramatična.

OKo 250 pacijenata je iseljeno iz bolnice

Naglasio je kako oni sutra nemaju gdje doći, zaposlenici nemaju gdje doći raditi osim u zgradu ginekologije. Rekao je kako hitne bolesnike smještaju u središnji paviljon, zgrada koja nije još dovršena, koja ima infrastrukturu, no nagladsio je kako pacijenti neće biti vani te kako je zgrada sigurna.

Na pitanje koji su sve odjeli stradali rekao je kako jedino nije stradala ginekologija te kako su sve druge zgrade stradale. Oko 250  pacijenata su iselili. Koliko zna, nema ozlijeđenih zaposlenika ni bolesnika.

Nakon informacije da se strop nad covid bolesnicima urušio Dujmenović je rekao kako bolesnici na respiratorima su pod kontrolom te kako su tamo ispucali zidovi. Naglasio je kako su u kontaktu s resornim ministrom koji je obećao pomoć i dogovorio premještaj u bolnice u Zagreb i zagrebačke klinike: “Tako da očekujemo da će doći kola hitne pomoći, da će ih premjestiti jer u ovom trenutku mi ne možemo brinuti o njima.”

Najmlađi pacijenti su na sigurnom

Tijekom jučerašnjeg potresa je stradao zid na pedijatriji, a ravnatelj kaže kako je oštećenje sad apuno više te kako se više ne može primati bolesnike. Nakon detaljnog pregleda znat će se pravo stanje zgrada.

U šatorima se nalaze pacijenti ispred bolnice, a najmlađi pacijenti s pedijatrije su otpušteni kući.

Ravnatelj je rekao kako se neće svi pacijenti premještati u Zagreb, nego kako će premjestiti samo one najhitnije, a za ostatak pacijenata će se organizirati i vidjeti što će se moći na ginekologiji, a što u središnjem paviljonu.

Sutra nitko u ovim zgrada osim na ginekologiji ne može biti, tek nakon pregleda stručnih službi će se više znati, pišu Vijesti.hr.

Podijeli objavu