Podijeli objavu

Cijela Škotska je ponovo zatvorena i najvjerojatnije će tako ostati sve do proljeća, javlja Reuters pozivajući se na list The Times.

Predsjednica škotske vlade Nicola Sturgeon je ranije najavila sastanak kabineta koji će raspravljati o mogućim narednim koracima u suzbijanju širenja koronavirusa i naredila izvanredno zasjedanje parlamenta.

Kako piše The Times, otvaranje škola se vjerojatno odgađa za iza 18. siječnja.

Britanski premijer Boris Johnson je u nedjelju rekao da se zbog rasta slučajeva zaraze covidom-19 mogu očekivati nove, strože restrikcijske mjere.

Johnson određuje smjernice za Englesku, dok odluke za Škotsku, Sjevernu Irsku i Wales donose tamošnje vlade, navodi Hina.

Zarazniji soj

Slučajevi covida-19 u Velikoj Britaniji na rekordnim su razinama te i dalje rastu, potaknuti novim, još zaraznijim sojem virusa.

To je već prisililo vladu da otkaže planirano otvaranje škola u Londonu i oko njega, s pozivima učiteljskih sindikata za šira zatvaranja.

Velika Britanija je u nedjelju zabilježila 54.990 novih slučajeva zaraze, prenosi Index.hr. Do sada je od covida-19 u toj zemlji umrlo više od 75.000 ljudi.

Podijeli objavu