Podijeli objavu

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar izjavio u četvrtak da će tek oporavljeni Igor Karačić i vratar Marin Šego propustiti utakmicu s Japanom, kojom “kauboji” otvaraju nastup na Svjetskom prvenstvu u Egiptu, ističe Hina.

“Jako je složeno natjecanje, odnosno uvjeti, ali drago mi je da se dečki polako prilagođavaju i jedva čekam da počne prva utakmica s Japanom. Znate da imamo tri upitnika, Šego se naknadno priključio, imamo problem s Karačićem kao što znate, i tu je još Cindrić. Mi ćemo večeras objaviti 16 igrača koji će sutra nastupiti protiv Japana. Ono što je sada izvjesno je da neće nastupiti Karačić, a jednako tako najvjerojatnije i Šego”, kazao je izbornik Červar i dodao:

“Ne smijemo nikako sebi dozvoliti da mislimo da će utakmica biti lagana. Mislim da su oni jedna reprezentacija u dizanju, domaćini Olimpijskih igara i uigrani su. Mi se moramo maksimalno mobilizirati, jer su iznimno pokretljivi, dosta anticipiraju u dubini, imaju dvije sjajne obrane, tako da moramo biti jako oprezni”.

Hrvatska je odigrala svoj prvi međunarodni susret nakon samostalnosti 14. siječnja 1991. godine u zagrebačkoj Kutiji šibica baš protiv Japana, a rezultat je bio 23-23. A 30 godina kasnije Hrvatska opet igra protiv Japana, u petak u 18 sati, ali ovaj puta u Aleksandriji na Svjetskom prvenstvu. Dva dana kasnije u istom terminu slijedi susret s Angolom, i 19. siječnja, ponovno u 18 sati, čeka je okršaj s Katarom, prenosi Slobodna Dalmacija.

“Ostao je još jedan dan, svi smo skoncentrirani maksimalno, atmosfera je sjajna i jedva čekamo da počne utakmica. Analizirali smo ih i opet ćemo večeras, nezgodni su, brzi u kontri, igraju nezgodnu 5-1 obranu. No, mislim da neće biti problema i da ćemo s našim sjajnim srednjacima to rješavati. Naravno, i obrana mora biti dobra. Družimo se međusobno, pijemo kave, igramo PlayStation. U mislima smo s domovinom, igrat ćemo za njih, mislimo na Petrinju i okolicu, znamo da su i oni mislima uz nas i ginut ćemo za Hrvatsku”, rekao je krilni igrač David Mandić.

Podijeli objavu