Podijeli objavu

Svakih sat vremena zbog loma ili nagnječenja kosti u Madridu u bolnici završi 50 osoba, zabilježila je u srijedu gradska zdravstvena služba nakon što je snježna oluja Filomena ostavila skliske ledene ulice, piše Hina.

U posljednjih 36 sati na odjele hitne pomoći u madridskim bolnicama zaprimljeno je 2000 stanovnika, izjavio je gradski dužnosnik za zdravstvo Enrique Ruiz Escudero tijekom razgovora za radijsku postaju Onda Cero. Oko 40 posto svih slučajeva zaprimljenih na hitnoj žrtve su poledice nastale nakon prolaska snježne oluje Filomene.

Snijeg koji je prošlog tjedna, u petak i subotu padao 33 sata bez prestanka u Madridu, nakon smirenja vremena pretvorio se u led, a čišćenje gradskih ulica odvija se sporo zbog nedovoljnog broja ralica i lopata.

Služba za pomoć i hitne intervencije pozvala je 6,6 milijuna stanovnika Madrida i okolice da ne izlaze na ulice ako to nije neophodno.

Prošli vikend je gradom prohujalo snježno nevrijeme kakvo desetljećima nije zabilježeno i ne sjećaju ga se ni najstariji građani. Zime su u Madridu obično suhe i sunčane, donosi Index.hr.

Podijeli objavu