Podijeli objavu

Trgovački sud u Varaždinu zaprimio je zahtjev Adriatic Tourist Resortsa (ATR) za korištenje prvokupa Hotela Trakošćan, u vlasništvu Coninga u stečaju – nekadašnje tvrtke bivšeg potpredsjednika vlade Radimira Čačića, nakon što je na javnoj dražbi za te nekretnine tvrtka WE-KR ponudila nešto više od 29 milijuna kuna, javlja Hina.

“Stečajni vjerovnik napominje kako na nekretninama ima uknjiženo pravo prvokupa u korist ATR-a, temeljem presude Trgovačkog suda u Varaždinu od 24. ožujka 2017.”, ističe se u zahtjevu u kojem se od suda traži da se navedene nekretnine posebnim rješenjem dosudi u korist ATR.

Najviša kupoprodajna cijena stigla je od trgovačkog društva WE-KR d.o.o.

No, s druge strane, tvrtka WE-KR podneskom je reagirala na zahtjev ATR-a za oslobođenjem plaćanja kupovnine u slučaju korištenja prvokupa navodeći kako nije pravno osnovan.

“Ovlaštenik prava prvokupa ima pravo izjaviti da kupuje nekretninu uz iste uvjete, što znači na isti način kao i ponuditelj čija ponuda je u e-dražbi utvrđena kao najpovoljnija, a to pak znači da je dužan isplatiti isti iznos kupovnine i u istom roku kao najpovoljniji ponuditelj”, ističe se u podnesku WE-KR pozivajući se na odredbe Ovršnog zakona.

Na drugoj javnoj e-dražbi, koja je završila minutu prije ponoći 8. siječnja, sudjelovala su tri ponuditelja time da je posljednja valjala ponuda sa najvišom ponuđenom kupoprodajnom cijenom od 29,05 milijuna kuna stigla od trgovačkog društva WE-KR d.o.o.

Izvor: Net.hr

 

Podijeli objavu