Podijeli objavu

Novi potres probudio je Zagrepčane. Seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili su u 3,49 sati slab potres magnitude 2,6  prema Richteru, s epicentrom kod zagrebačkog naselja Markuševec. Intenzitet potresa bio je u epicentru III stupnja EMS ljestvice, objavila je Seizmološka služba RH na svojim službenim internetskim stranicama.

Podsjetimo, EMSC je jutros objavio da je potres bio 2,2 po Richteru 10 km sjeverno od Zagreba, na dubini od 2 km.

“Tutanj i zatreslo par sekundi”, napisao je korisnik iz Gornje Bistre. Javljaju se građani iz Gornje Stubice koji kažu da je jako zatreslo. “Prilično jak udarac”, napisao je jedan od korisnika. Korisnik iz Markuševca kaže: Kroz Markuševac je jako protutnjalo.

“Gračani, zvuk kao eksplozija i zatreslo prozore”, napisao je jedan korisnik. “Jako je zatutnjalo i zatreslo Maksimir”, napisao je drugi.

Podsjetimo, umjeren potres magnitude 3,2 stupnja po Richteru pogodio je u nedjelju u 21,36 sati područje Gline. Seizmografi Seizmološke službe zabilježili su umjeren potres s epicentrom devet kilometara sjever-sjeveroistočno od Gline, piše Večernji.hr. Magnituda potresa iznosila je 3.2 prema Richteru.

Podijeli objavu