Podijeli objavu

MARIO MANDŽUKIĆ (34) novi je igrač Milana, potvrdio je klub u utorak nešto prije 12 sati. Potpisao je do kraja sezone s mogućnošću produženja ugovora za sljedeću sezonu.

Hrvatski napadač vratio se u Serie A nakon što je prije malo više od godinu dana napustio Juventus. U međuvremeno se kratko okušao u katarskom Al-Duhailu, ali tamo se nije snašao pa je vrlo brzo ponovno postao slobodan igrač.

Nisu poznati svi detalji ugovora

U Milanu bi trebao zaraditi 1.5 milijuna eura do kraja sezone plus bonuse za plasman u Ligu prvaka i za određeni broj nastupa. Klub sa San Sira ima mogućnost produljiti ugovor na još jednu sezonu za 3.6 milijuna eura. Mandžukić će nositi dres s brojem 9.

Novinar Nicolo Schira prije dva dana je otkrio da je Mandžukić odbio tri moskovska kluba (Spartak, Lokomotiv i CSKA), španjolsku Celtu te turski Bešiktaš kako bi potpisao za Milan. Cilj mu je bio vratiti se u Serie A i dokazati da još uvijek može igrati na najvišoj razini.

“Kad su mi iz kluba rekli da bi mogli dovesti Mandžukića, istog trenutka sam rekao da to naprave. Razgovarao sam s njim, motiviran je. Riječ je o velikom pobjedniku. Uvijek svojim igračima govorim da nije bitno koliko minuta igraju, već koliko kvalitetno to odrade. Ibrahimović i Mandžukić zajedno? Vidjet ćemo, sve je otvoreno”, rekao je Milanov trener Stefano Pioli.

Ojačavanje konkurencije

Milan u Mandžukiću vidi igrača koji bi pojačao konkurenciju u napadu. Posebno ih privlači činjenica da je osvojio nekoliko velikih trofeja i golovima odlučivao najveće utakmice. Mandžukić je postao deseti hrvatski igrač u Milanu nakon Bobana, Šimića, Smoje, Brnčića, Pašalića, Strinića, Kalinića, Halilovića i Rebića.

U Italiji je Mandžukić od 2015. do 2019. godine igrao za Juventus i odigrao nekoliko sjajnih utakmica upravo protiv Milana kojem je zabio dva gola i koji je pobijedio u osam od deset susreta. Dolaskom Maurizija Sarrija u Juventus 2019. godine Mandžukić je otpisan pa je na kraju te godine otišao u Katar, navodi Index.hr.

Prije Juventusa je igrao za Atletico, Bayern, Wolfsburg, Dinamo, Zagreb i Marsoniju.

Mario Mandžukić je novi igrač Milana 1

Podijeli objavu