Podijeli objavu

Vatikan je počeo besplatno cijepiti beskućnike u Rimu. Cijepljenje protiv COVID-a odvijalo se u atriju Pavla IV, golemom auditoriju za tjedne papinske audijencije, koji je uglavnom bio nekorišten zbog pandemije koronavirusa, navodi Hrt.hr.

Cijepljenje je nadgledao kardinal Konrad Krajewski (57), poljski čelnik Ureda papinskih dobrotvornih organizacija, koji je preuzeo vodeću ulogu u brizi za rimske beskućnike. Oko 25 beskućnika koji su smješteni u ustanove koje vodi dobrotvorni ured primilo je svoje prve doze, a još više skupina bit će cijepljeno sljedećih dana, rečeno je u priopćenju.

Prošli tjedan i papa Franjo (84) i bivši papa Benedikt (93) primili su svoje prve doze cjepiva. Papa Franjo rekao je u televizijskom intervjuu da bi se svi trebali cijepiti.

– To je etički izbor jer se kockate sa svojim zdravljem, sa svojim životom, no također se kockate i sa životima drugih, rekao je danas talijanskoj televizijskoj postaji Canale 5. U vrijeme pape Franje Vatikan je osnovao mnoštvo organizacija koje pomažu rimskim beskućnicima, uključujući i kliniku te ustanove gdje se beskućnici mogu okupati i ošišati.

Podijeli objavu