Podijeli objavu

Škotski tenisač Andy Murray objavio je u petak da će propustiti Australian Open nakon što se nije mogao dogovoriti s Australskim teniskim savezom o karanteni tijekom koje bi mogao trenirati poslije pozitivnog testa na koronavirus, javlja Hina.

Murray je trebao otputovati u Australiju prošli tjedan, ali mu to nije bilo dopušteno jer je na testiranju bio pozitivan na koronavirus. Peterostruki finalist Australian Opena nadao se da će moći doputovati u Melbourne i sudjelovati na prvom grand slam turniru sezone kada se oporavi od koronavirusa, odnosno kada na testiranju bude negativan.

Murray je sada u u izolaciji, a u Australiju bi mogao doputovati tek poslije negativnog testa na koronavirus nakon čega bi morao u obaveznu dvotjednu karantenu, uoči turnira koji počinje 8. veljače.

“Bili smo u stalnim razgovorima s Australskim teniskim savezom kako bismo pronašli rješenje koje bi mi omogućilo neku vrstu radne karantene, ali nismo uspjeli. Zahvalan sam svima na uloženim naporima. Razočaran sam što neću igrati u Australiji. To su zemlja i turnir koje volim”, rekao je Murray, a prenosi BBC.

Australian Open će početi tri tjedna kasnije nego što je planirano zbog pandemije koronavirusa. Igrači i članovi njihovih timova doputovali su prošli vikend u Australiju i svi su morali biti negativni na testiranju na koronavirus po ulasku u zrakoplov. Nakon dolaska u Australiju obavezno moraju proći dvotjednu karantenu, a prema pravilima australske vlade, igrači svaki dan mogu izaći iz svojih soba po pet sati. Međutim, 72 igrača je u strogom karantenu bez mogućnosti izlaska iz sobe nakon što su na putu do Australije bili u kontaktu sa zaraženim osobama u zrakoplovu, navodi Sportnet.rtl.hr.

Podijeli objavu