Podijeli objavu

Proslavu koja je nedavno organizirana u Kliničkoj bolnici Dubrava neprimjenom su u subotu ocijenili ministar zdravstva Vili Beroš, ravnatelj bolnice Ivica Lukšić i Hrvatska komora medicinskih sestara, javlja Hina.

U proslavi je sudjelovala nekolicina medicinskih sestara zaposlenih u toj bolnici.

– Takvo ponašanje u vrijeme epidemije i napora koji se ulažu u KB Dubrava na liječenju najtežih bolesnika od covida je neprimjereno. Bolnica nije mjesto za takve događaje. Zdravstveni djelatnici moraju biti uzor u ponašanju i pridržavanju epidemoloških mjera. Ovdje je sve suprotno – napisao je u priopćenju ministar Beroš.

Dodao je kako od ravnatelja bolnice i Upravnog vijeća očekuje da utvrde sve činjenice i na temelju toga i mjere prema svim sudionicima tog događaja, donosi Šibenik.in.

Ravnatelj KB Dubrava Ivica Lukšić rekao je za HRT kako će se u ponedjeljak održati sastanak kako bi se ispitale sve okolnosti i poduzele mjere iz pravilnika. Dodao je također kako je očito netko imao interes prije dostaviti snimku medijima nego samom ravnateljstvu.

– Neslužbeno, radi se o proslavi medicinske sestre koja je otišla raditi u Njemačku. Događaj se zbio početkom mjeseca, kada je slavila oproštaj s kolegicama. Dogodio se to u prostoru koji je izvan covid dijela, a bolesnici nisu bili ugroženi – izjavio je Lukšić i napomenuo da je proslava bila u dijelu gdje se odmara medicinsko osoblje.

– Bili su bez maski, kako ne bi smjeli biti – rekao je i dodao da je iznenađen cijelim događajem, no, za donijeti neke odluke i mjere treba imati argumente.

Iz Hrvatske komore medicinskih sestara ocijenili su kako je takvo ponašanje “potpuno neprimjereno, neprihvatljivo i za svaku osudu”.

– Radi se o neprihvatljivom ugrožavanju vlastitog, ali i tuđeg zdravlja nepridržavanjem epidemioloških mjera. Taj događaj baca loše svijetlo na tisuće i tisuće drugih medicinskih sestara koje profesionalno i odgovorno rade svoj posao kako u ovoj epidemiji tako i inače – rekao je predsjednik HKMS-a Mario Gazić.

Podijeli objavu