Podijeli objavu

Nakon što je objavljena snimka kako je HDZ-ov saborski zastupnik Žarko Tušek nudio nezavisnom vijećniku Oroslavja Viktoru Šimuniću tajno financiranje predizborne kampanje, Tušek je rekao danas u Saboru da ga se na sastanku htjelo osobno diskreditirati te da nije točno da je pokušao kupiti vijećnika. No, potvrdio je da je snimka autentična.

“Kolega Šimunić je o svemu izvijestio neke od medijskih djelatnika. S kolegom Šimunićem do tada nisam imao nikavav odnos niti komunikaciju. Prvi put sam ga vidio u tom privatnom društvu. Sastanak je bio u prijateljskom okruženju, u klijeti, htio sam izložiti kako vidim probleme u županiji i kako sam spreman o njima razgovarati i s nezavisnim vijećnicima. Tu je bila i želja Šimunića da bude kandidat za župana. Sam je dao do znanja da je razgovarao i s drugim političkim akterima. Nažalost, to je iskoristio za zlobnu diskreditaciju mene kao čovjeka. Ne mogu vjerovati da sam se našao u takvoj situaciji”, rekao je Tušek u izjavi medijima.

Rekao je da je karikirao mogućnost Šimunićevog eventualnog angažmana u institucijama Krapinsko-zagorske županije.

“Ja sam na toj snimci jasno dao do znanja da ne nudimo političku trgovinu. Ja nisam rekao da bi mu financirao nego da sam mu spreman logistički pomoći, naći sponzore. Ali dao sam mu do znanja da i sam traži partnere”, nastavio je Tušek.

Tušek je kazao da se čuo s premijerom Plenkovićem te da mu je rekao kako “mu je žao da se našao u takvoj situaciji i očitom pokušaju diskreditacije”.

Rekao je da nisu razgovarali o njegovom povlačenju s funkcija te da se istrage ne boji.

“Postoje elementi kaznene odgovornosti čovjeka koji je taj sastanak inicirao, snimao”, kazao je Tušek.

Upitan je li ga sram nakon što je snimka izašla u javnost, Tušek je rekao da ga nije ničega sram. “Jedino mi je žao moje obitelji, koja danas zbog toga trpi”, rekao je Tušek.

Podsjetimo, portal 24 sata objavio je snimke na kojima Tušek kao član predsjedništva HDZ-a i čelnik županijskog HDZ-a, nudi nezavisnom vijećniku Viktoru Šimuniću tajno financiranje kampanje za izbore u svibnju kako bi odnio glasove SDP-u Krapinsko-zagorske županije, a da će mu oni tajno pomogli financirati kampanju, što zakon izričito zabranjuje, prenose Vijesti.hr.

Podijeli objavu