Podijeli objavu

Na Vrhovnom sudu održano je ročište o žalbi na presudu na slučaj Smiljane Srnec koja je nepravomoćno osuđena na 15 godina zatvora. Nakon ročišta sudac je najavio kako će odluku o žalbi objaviti prvostupanjski sud.

U jednom trenu usred izlaganja određena je kratka stanka jer se odvjetnik Golubić nije osjećao dobro. Nakon kratke stanke obrazlaganje je nastavljeno te je Golubić predložio da sud ukine prvostupanjsku presudu. Nakon branitelja sudu se obratila i Smiljana Srnec, koja je samo kratko kazala kako se slaže sa svime što je odvjetnik rekao te nema što dodati. Sudac Damir Kos zaključio je sjednicu i najavio kako će odluka biti objavljena putem prvostupanjskog suda.

‘Optužena nije dobila priliku braniti se’

Nakon sjednice, novinarima se obratio odvjetnik Golubić i kazao kako će o odluci biti obaviješteni pismenim putem od strane prvostupanjskog suda u Varaždinu, prenosi N1. “Nijedan dokaz da je samo ona mogla počiniti djelo nije pronađen. Uhićena je samo zato što je tada bila u kući. Ona vjeruje da će Vrhovni sud ukinuti istražni zatvor i da će se vratiti svojoj djeci”, rekao je. “Ne može se bez sumnje utvrditi tko je počinio kazneno djelo. Pogrešna je teza da je samo optužena vremenski i prostorno mogla počiniti kazneno djelo. Indicije na kojima se temelji presuda su pogrešne. Optužena nije dobila priliku braniti se”, rekao je je Golubić nakon ročišta.

Istaknuo je kako je oko škrinje bio niz osoba te da je očevid obavljen nestručno, kao i da je zanemaren pronađeni muški trag na čarapi kojom je bilo vezano tijelo. “Optužena nije mogla sama pomicati škrinju po kući”, kazao je odvjetnik te dodao da je sud odbio zdravstveno vještačenje optužene.

Zločin koji se dogodio u ljeto 2000. godine otkriven je u veljači 2019. godine, a tijelo Jasmine bilo je gotovo 19 godina skriveno u škrinji u obiteljskoj kući u u kojoj je Smiljana živjela s obitelji, prenosi Danas.hr.

Podijeli objavu