Podijeli objavu

Sumnjivi paket u tvornici u Walesu koja proizvodi cjepivo AstraZenece protiv covida-19 je siguran, a raspored proizvodnje nije poremećen, objavila je u srijedu tvrtka Wockhardt UK.

“Možemo potvrditi da je dovršena istraga sumnjivog paketa koji je danas stigao. Kako je sigurnost zaposlenika naš glavni prioritet, proizvodnja je privremeno zaustavljena na siguran način. Sad možemo potvrditi da je paket siguran, a zaposlenici se mogu vratiti u postrojenje”, priopćio je Wockhardt čija tvornica u Wrexhamu u Walesu proizvodi cjepivo AstraZenece.

“Ovaj privremeni prekid proizvodnje ni na koji način nije utjecao na naš raspored proizvodnje i zahvalni smo vlastima i stručnjacima na njihovom brzom odgovoru i rješenju incidenta”, zaključuje se u priopćenju.

Incident u vrijeme teških pregovora

Tvornica je evakuirana u srijedu u poslijepodnevnim satima nakon primanja “sumnjivog paketa”, a BBC je izvijestio da je na teren poslana ekipa za eksplozive.

Incident se dogodio u vrijeme dok Europska unija od tvrtke traži da je iz tvornica na britanskom tlu opskrbi s više doza svog cjepiva, nakon što je AstraZeneca prošli tjedan izvijestila europski savez da će dostaviti 60 posto manje doza nego što je obećano za prvi kvartal 2021. godine.

Britansko-švedska tvrtka navela je da će poslati manje doza zbog problema s proizvodnjom u tvornici u Belgiji, no Europska komisija joj je poručila da su i postrojenja u Velikoj Britaniji dio sporazuma i da ga mora ispuniti, prenosi Index.hr.

Hrvatskoj je u sklopu dogovora na razini Europske unije dodijeljeno 2.705.000 doza cjepiva AstraZenece, stoji na stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Podijeli objavu