Podijeli objavu

Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić komentirao je prije sjednice Vlade aferu svog stranačkog kolege, zastupnika Žarka Tušeka, koji je snimljen kako nezavisnom vijećniku nudi za političku suradnju funkcije u javnim poduzećima.

Kazao je da je to što je napravio Tušek sporno iz više aspekata. Nije želio komentirati Tušekove stavove da među ministrima u Vladi ima “pedeset posto onih koje bi pobrisao”.

“To su promišljanja gospodina Tušeka, on za to vjerojatno ima svoje razloge. Što se tiče ambicija bilo koje osobe. Svatko ima svoje snove. Nekom se ostvare, nekom ne”, poručio je.

Ćorić je rekao i da će tijela stranke, Predsjedništvo HDZ-a u ponedjeljak raspravljati o Tušekovoj političkoj odgovornosti kao predsjednika HDZ-a Krapinsko-zagorske županije.

Ministar graditeljstva Darko Horvat ustvrdio je kako “ne može baš svatko imati svoj stav i mišljenje u HDZ-u”.

“Ako ste dio jedne velike zajednice i ozbiljne političke opcije kao što je HDZ, ne može baš svatko imati svoj pojedinačni stav i mišljenje. Dio smo jednog tima i ekipe i takva će u konačnici biti odluka”, rekao je Horvat.

Što se tiče moguće kaznene odgovornosti Tušeka, poručio je da to nije pitanje za njega već za institucije države, navode Vijesti.hr.

 

Podijeli objavu