Podijeli objavu

Emil Gredičak, gradonačelnik Oroslavja, objavio je status na Facebooku u kojem tvrdi da je sastanak na kojem se Viktoru Šimuniću nudila pomoć i funkcije na izborima inicirao sam Šimunić, javlja Dnevnik.hr.

“Do spornog sastanka došlo je s obzirom na prijedlog Viktora Šimunića s prethodnog sastanka koji je zatražio vijećnik Kristijan Sojč i na kojem mi je predloženo da izađem iz HDZ-a i podržim Viktora Šimunića u utrci za župana. Izlazak iz HDZ-a nisam prihvatio, a za podršku u utrci za župana uputio sam ga na potrebu da se kontaktira Žarko Tušek.

On me molio da organiziram sastanak i ja sam Tušeku predložio da se nađemo. Dakle, do sastanka je došlo na njegovo inzistiranje i zbog njegove želje da ga podržimo u utrci za župana. Tušek je mogućnost podrške u utrci za župana odbio, ali mu je ponudio druge modalitete političke suradnje”, napisao je Gredičak na Facebooku.

No 24sata su objavila još jedan dio snimke sa sastanka. Na njoj se čuje Gredičak koji govori da je Tušek tražio sastanak.

Gredičak, naime, pita Šimunića je li razmišljao o daljnjim koracima. Šimunić odgovara da ne zna te da je čekao baš taj razgovor.

Gredičak govori da neće ništa prejudicirati, ali da će mu Tušek iznijeti svoje stavove i razmišljanja.

Šimunić zatim pita: “Dobro, al’ on je tražil sastanak, mislim on je to iniciral ili…?“, na što Gredičak odgovara: “Da, on je rekel da bi se mogli sesti, ali to tak, u nekom razgovoru…”

Podijeli objavu