Podijeli objavu

Udruga B.a.B.e. odgovorila je u ponedjeljak predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću poručujući kako smatra svojom dužnošću reagirati na javno omalovažavanje i obeshrabrivanje žrtava seksualnog nasilja, ali nema namjeru upuštati se u rasprave koje trivilaziraju tu temu, javlja Hina.

“Nadamo se da će medijsko izvještavanje nastaviti poticati sve žene – bez obzira na status i sferu u kojoj djeluju – na prijavljivanje nasilja te ih ovom prilikom pozivamo da nam se obrate s povjerenjem. Naša je primarna uloga pružiti izravnu pravnu i psihosocijalnu podršku žrtvama svih oblika nasilja kroz savjetovanje, pomoć pri ostvarivanju prava te smještaj u sigurnoj kući”, stoji u objavi.

‘Milanović nije educiran kako bi donio sud o tome kakva treba biti žrtva nasilja’

Iz B.a.b.a. su to prokomentirale ocjenom da Milanović ponižava žrtve seksualnog nasilja te da nije educiran kako bi donio sud o tome kakva bi trebala biti žrtva nasilja. Milanović se potom u nedjelju očitovao na prozivku iz B.a.b.a. poručivši kako on stoji iza svojih riječi te da društvu ne trebaju dogme udruga koje ne dopuštaju drugačije razmišljanje, navodi Net.hr.

“Rekao sam i stojim kod toga da imamo problem o kojemu treba govoriti i treba potaknuti žene žrtve spolnog uznemiravanja da prokažu svakog, a pogotovo nasilnika koji to čini s pozicije moći svake vrste. Ono što nam ne treba su dogme udruga koje ne dopuštaju niti razmišljanje, a kamoli razgovor, drugačije od njihovog”, napisao je Milanović na Facebooku.

Podijeli objavu