Podijeli objavu

Bivšem čelniku Dinama Zdravku Mamiću, kojemu se sudi za izvlačenje novca iz toga kluba, dodijeljen je novi odvjetnik po službenoj dužnosti Hrvoje Krivić, nakon što je dosadašnji postavljeni branitelj zatražio razrješenje, doznaje se u ponedjeljak na osječkom Županijskom sudu.

Mamić je 29. siječnja otkazao punomoć svome dosadašnjem odvjetniku Veljku Miljeviću, pri čemu nije imenovao zamjenskog branitelja pa mu je po službenoj dužnosti dodijeljen osječki odvjetnik Mario Vrabac, ističe Hina.

Zbog potrebe proučavanja predmeta i pripremu obrane novoga branitelja, odgođeno je ročište zakazano za 1. veljače, a novo je zakazano za 3. ožujka.

Predsjednik sudskog vijeća naknadno je dostavio prijedlog za imenovanje novoga branitelja po službenoj dužnosti Zdravku Mamiću jer je dosadašnji branitelj po službenoj dužnosti Mario Vrabac razriješen na vlastiti zahtjev.

S obzirom na to da optuženi Mamić nema izabranog odvjetnika, za novoga branitelja po službenoj dužnosti imenovan je osječki odvjetnik Hrvoje Krivić, navodi se u rješenju osječkog Županijskog suda, koje je potpisao predsjednik toga suda Zvonko Vrban.

Zdravka Mamića i još šestoricu okrivljenika Uskok tereti da su, u sklopu zločinačkog udruženja, izvlačenjem novca oštetili klub za oko 200 milijuna kuna, a uz Zdravka Mamića optužnicom su obuhvaćeni Zdravkov sin Mario Mamić, brat Zoran Mamić, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović, poduzetnici Sandro Stipančić i Igor Krota te menadžer Nikky Arthur Vuksan.

Početak suđenja bio je zakazan za 19. listopada prošle, ali su ročišta na osječkom Županijskom sudu do sada otkazivana zbog zdravstvenih poteškoća nekoliko okrivljenika vezanih uz epidemiju koronavirusa, a 11. siječnja ove godine zbog problema s išijasom Marija Mamića i njegova liječenja u Dubaiju, prenosi Index.hr.

Podijeli objavu