Podijeli objavu

Iz više izvora iz gradskog HDZ-a dobili smo neslužbenu potvrdu da će HDZ-ov zastupnik u Gradskoj skupštini Davor Filipović biti kandidat vladajuće stranke na svibanjskim izborima za gradonačelnika Zagreba, javlja Jutarnji.

Službena nominacija Filipovića za gradonačelničkog kandidata trebala bi se dogoditi na sutrašnjoj sjednici Gradskog odbora HDZ-a.

– Ne mogu vam ništa komentirati prije sjednice Gradskog odbora – rekao je za Jutarnji danas Davor Filipović.

Da je upravo taj zastupnik u Skupštini, tajnik zagrebačkog HDZ-a i profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu najizgledniji kandidat za gradonačelnika, potvrdilo je više HDZ-ovih dužnosnika posljednjih dana.

Nakon što su popali pregovori između šefa vlade i HDZ-a Andreja Plenkovića i šefa Fonda za obnovu Damira Vanđelića, izbor vrha vladajuće stranke sveo se na Filipovića i predsjednika zagrebačke organizacije HDZ-a Mislava Hermana.

Još koncem prošlog tjedna klatno se nagnulo na Filipovićevu sranu.

– Filipović je realnije rješenje od Hermana. Bez obzira što je teško tvrditi da se Filipović može ozbiljno boriti s Bandićem i Tomaševićem, on je dobar izbor i na valu snage stranke može izvući vrlo dobar rezultat. HDZ je institucija i nikad nas se ne smije otpisati – rekao je tada Jutarnjem sugovornik iz zagrebačkog HDZ-a.

Izvor: Slobodna Dalmacija

 

Podijeli objavu