Podijeli objavu

Na Općinskom sudu u Splitu u utorak je došlo do sukoba muškarca s pravosudnim policajcima koji su ga upozorili na činjenicu da ne poštuje propisane epidemiološke mjere i ne nosi masku. Vijest o tome potvrdili su i iz splitske policije čiji je glasnogovornik Jerko Kurevija za Dalmatinski portal kazao da su nad muškarcem upotrijebljena sredstva prisile te da je potom odveden na kriminalističko istraživanje.

Pojavila se snimka

No, danas se pojavila i video snimka na kojoj se vidi što se događalo nakon što su policajci svladali muškarca. Objavio ju je RTL, a na njoj se se vidi kako muškarca svladavaju uporabom i palica. Dok je ležao na podu, vikao je: “Moj se ćaća borio za ovu državu, jeste li vi normalni? Vi ćete mene bacat na pod? Meni je pet rođaka poginulo, a vi ćete mene bacat? Nitko vam ne nosi masku gore, a vi ste mene napali?”.

Iz pozadine se čuje kako netko govori policajcu: “Nemoj ga tući’”, a mladić je kasnije upitao zašto su ga istukli kada nitko ne nosi masku. Tražio je i vodu da ispere oči od suzaca. Potom je nastavio vikati: “Ljudi, vi niste normalni”, misleći pritom na policajce. Stranke koje su se u tom trenutku našle na sudu pokušale su umiriti muškarca te mu pomoći da obuje tenisice.

Muškarac ispričao svoju verziju priče

Slobodna Dalmacija piše kako je mladić koji se sukobio s pravosudnim policajcima Ante Radan. “Ja sam oko 11 sati doša’ na sud na Dračevac već treći put u zadnjih nekoliko dana. Supruga mi je iz Brazila i morao sam doći podići neke dokumente za nju. Uredno sam, kao i prethodna dva puta, ušao na ulaz s maskom na licu, prošao sam proceduru ulaska i sve je bilo u redu. Pa da nisam imao masku na ulazu ne bi me ni pustili”, ispričao je Radan te dodao kako je do sukoba došlo kada je nakon obavljenog posla silazio niz stepenice,

Tada je, kaže, u hodu skinuo masku na što ga je upozorio pravosudni policajac i odlučio da ga neće pustiti dalje, Radan priznaje da je policajca uhvatio za vrat i odgurnuo na stol, nakon čega su svom kolegi u pomoć priskočila još dvojica policajaca. “Pendrekom su me tukli dok sam već bija na podu. Neka javnost zna, nisam nasilan, nisam nikad ima problema, učinjena mi je velika nepravda. Sve se vidi na snimkama nadzornih kamera i nadam se da one neće misteriozno nestati. Vidi se da ja nisam ulazio bez maske nego da sam taman bio na izlazu”, dodao je.

Kaže i kako će učiniti sve što može da pravnim putem dokaže da je bio žrtva, a zato je i angažirao odvjetnika Tonija Marinkovića. Predsjednica Općinskog suda u Splitu Marina Boko kazala je kako su sve snimile termalne kamere koje će im poslužiti kako bi se utvrdilo pravo stanje stvari. Dodala je i kako je jedan od policajaca nakon incidenta upućen u KBC Split kako bi mu se pružila liječnička pomoć. Radan će biti prijavljen za prisilu prema službenoj osobi, navodi Telegram.hr.

Podijeli objavu