Podijeli objavu

Hladno u Dalmaciji, temperature cijelog dana nisu prelazile ništicu, puše jaka bura pa pojačava osjećaj hladnoće. Problema ima u cestovnom prometu, osobito na zadarskom području. Snijeg je pao i na obali i na dalmatinskim otocima. Kao i uvijek, najviše mu se vesele – najmlađi.

Kako se doznaje od meteorologa, snijega ima na Mosoru i na otocima: Braču, Hvaru, Korčuli, Visu, Lastovu, Šolti, kao i u Zagori. Iznenadio je i Makarane, javlja Hina.

U Zagori je nekoliko stupnjeva hladnije nego na otocima i uz more, gdje su se temperature spustile ispod nule i kreću se do – 2. Rano ujutro puhala je bura, kasnije manjom snagom.

U Splitu je oblačno, a oko 9 sati temperatura je bila -1 stupanj, a osjet hladnoće -8. Maksimalna temperatura u Splitu danas bi trebala biti tri stupnja i to oko podneva. U Splitu nema pahuljica, no temperatura je cijelog dana oko ništice. Mnoge ni to ne može spriječiti u ritualu pijenja subotnje kave na rivi.

Bura ipak nije poremetila trajektni promet na splitskom području. Od Danijele Ivanović iz Jadrolinije doznaje se da u splitskom okružju sve ide prema plovidbenom redu. Jutros je katamaran na liniji Jesla-Bol-Split isplovio bez uplova u luku Bol. No, problemi su na autocesti kod Zadra. Nema prometa između čvorova Sveti Rok i Posedarje, kao i na državnoj cesti Maslenica-Zaton Obrovački. Jedini slobodan pravac je Karin-Obrovac-Gračac.

Snijeg i na samom jugu Hrvatske, ima ga u Konavlima i na Pelješcu gdje se rijetko može uživati u sanjkanju.

Pred Dalmatincima je još jedna ledena noć, no nedjelja bi trebala biti mnogo vedrija, prenosi Hrt.hr.

Sutra se očekuje nešto sunčanije vrijeme, te više temperature do maksimalnih 5 stupnjeva. I dalje će puhati bura, prognozirali su u Državnom hidrometeorološkom zavodu (DHMZ).

Podijeli objavu