Podijeli objavu

S nepristupačnog terena, okruženog nabujalom vodom, na području Kopačkog rita, Osječko-baranjska policija u petak je spasila skupinu sirijskih migranata, među kojima je bilo i dvoje djece, izvijestila je policija u subotu.

Otpušteni iz bolnice

U petak oko 10 sati, u šumskom predjelu u blizini Aljmaša, policajci su tijekom redovne ophodnje pronašli 19-godišnjeg državljanina Sirije, koji je zatražio pomoć policije, jer se njegova obitelj nalazila na riječnom otoku Parka prirode Kopački rit, javlja Hina.

Odmah po saznanju, policija je angažirala ophodne čamce koji su u vrlo kratkom vremenu pronašli tri žene, rođene 1973., 1998. i 1999. i dvoje djece, rođene 2016. i 2017., koji su se nalazili na nepristupačnom terenu, okruženi nabujalom vodom, donose Vijesti.hr.

Pronađene osobe policija je prevezla na kopno gdje ih je dočekala hitna medicinska pomoć koja ih je, zbog pothlađenosti, prevezla u osječki Klinički bolnički centar (KBC).

Migranti su tijekom jučerašnjeg dana otpušteni iz bolnice.

Utvrđeno je da je riječ o državljanima Sirije, koji su izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj te su prepraćeni u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite u Zagrebu, ističu u policiji.

Podijeli objavu