Podijeli objavu

Premijer Andrej Plenković rekao je u utorak da se nije čuo s ministrom Tomom Medvedom oko novih detalja afere o nezakonitom stambenom zbrinjavanju Ive Žinića, poručivši oporbi da može tražiti ministrovu ostavku, ali da neće uspjeti, javlja Hina.

Plenković je nakon obilaska poplavom oštećenoga vrgoračkog naselja Kokorići rekao da se nije čuo s ministrom branitelj Medvedom oko informacija da je njegovo ministarstvo dva puta urgiralo da se sisačko-moslavačkog župana Ivu Žinića ne iseli iz stana koji koristi bespravno.

“Nisam imao kad, neću ni do kraja dana. To ću kad se vratim u Zagreb. Ne vidim da je to dramatično pitanje”, kazao je.

Na najavu oporbe o pokretanju Medvedove ostavku Plenković je poručio da je mogu tražiti, ali da neće uspjeti.

“Imamo utakmicu lokalnih izbora. Narod je dao povjerenje HDZ-u i partnerima. Oporba je od prvog dana odbila razgovore, ne u nekakav klub ili jazbinu, već u Vladu. To je kultura dijaloga svih ključnih oporbenih stranaka u Saboru”, rekao je.

Oporba destruktivnošću nastoji otežati aktivnosti Vlade

Prozvao je oporbu da načinom, retorikom i destruktivnošću nastoji otežati aktivnosti Vlade, bilo istražnim povjerenstvima ili interpelacijama.

“Oni nam žele oduzeti vrijeme od fokusa na bitno”, istaknuo je Plenković, nabrajajući projekte poput Pelješkog mosta, sigurnih kuća i drugih.

Oporbi je poručio da se moraju pomiriti s činjenicom da su ljudi imali pravo birati i odabrali su.

“Naročito ljevica i krajnja desnica koji su se ujedinili protiv mainstream desnoga centra i liberala. Ujedinili su se na predsjedničkim izborima, nisu uspjeli, malo su ljuti i frustrirani. Nije lako biti osam godina u oporbi, ja ih s te strane razumijem. No svatko radi svoj posao”, naglasio je.

U oporbi će biti do 2024., na lokalno razini do 2025.

Plenković je istaknuo da će oni u oporbi biti do 2024., a na lokalnoj razini do 2025., odbacivši navode da je HDZ već u kampanji te ustvrdivši da su došli u Kokoriće kako bi počela obnova od šteta od poplava.

Vezano uz cijepljenja preko reda kazao je da je ministar zdravstva poslao inspekcije te da će se sve vidjeti kad podnese izvješće, donosi Nacional.hr.

“Ideja je bila da se cijepe najizloženiji – zdravstveni djelatnici te najugroženiji. Da li je bilo još nekih situacija, očito da je. To, nažalost, u smislu vertikale ne možemo kontrolirati”, rekao je premijer.

Podijeli objavu