Podijeli objavu

Pandemija Covida-19 u Poljskoj je ponovo u uzlaznoj putanji, što je vrlo zabrinjavajući razvoj događaja nakon što se broj novozaraženih uslijed drugog vala pandemije stabilizirao, izjavio je ministar zdravstva Adam Niedzielski.

– Obrat u trendu je činjenica. Ponovo imamo pozitivan trend za sedmodnevno razdoblje, prvi put od sredine studenoga, napisao je Niedzielski na Twitteru.

Poljska je danas zabilježila 5178 novozaraženih i 196 smrtnih slučajeva.

Poljska je nedavno popustila neke od restrikcijskih mjera protiv Covida-19, pa je tako u petak otvorila i skijališta te dopustila kinima, kazalištima i hotelima da rade do 50 posto kapaciteta, javlja Hina.

Ministar je odmah u ponedjeljak osudio ponašanje dijela turista jer nisu nosili maske i oglušili su se na upute o držanju fizičke distance te su neki plesali, pili i u nekim se slučajevima potukli na ulicama skijališta Zakopane.

– Ne bih htio da Zakopane postane ishodište trećeg vala pandemije u Poljskoj, rekao je Niedzilski.

Ublažene restriktivne mjere uvedene u petak bit će na snazi do 26. veljače.

Poljska odluka o ublažavanju mjera suprotna je onomu što se primjenjuje drugdje u Europi, posebno u susjednoj Njemačkoj, koja je zatvorila granice prema Češkoj i austrijskom Tirolu, nastojeći suzbiti širenje zaraznijih varijanti koronavirusa, prenosi Hrt.hr.

Podijeli objavu