Podijeli objavu

Poznati reper Buba Corelli uhićen je u ulici Ljubljanska u Sarajevu u automobilu. Tereti ga se za kazneno djelo protiv opće sigurnosti, nošenje oružja i nanošenje teških ozljeda.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo je potvrđeno da ozlijeđene osobe nisu ranjene iz vatrenog oružja, već se radi o povredama zadobivenim u tučnjavi. Još se traga za jednom osobom koja je prilikom pucnjave bila u Mercedesu, a za tim autom je raspisana potraga.

Policija je pretresla i vozilo u kojem se nalazio Buba Coreli.

Na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme

“Uhitili smo dvoje ljudi povezanih s jučerašnjom pucnjavom u sarajevskom nasipu Stup”, rekao je glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić za Avaz.

Buba Corelli se trenutačno nalazi u prostorijama za zadržavanje MUP-a KS i čeka da ga izvedu pred tužitelja. Povodom jučerašnjeg incidenta, reper je jučer rekao:

“Ja, Amar Hodžić, sam se našao u pogrešno vrijeme, na pogrešnom mjestu i nikako nisam povezan s nemilim događajem.”

Podsjetimo, do pucnjave je došlo u ponedjeljak 16:30, a policajci su na mjestu zločina pronašli dvoje ozlijeđenih ljudi, od kojih je jedna teže. Muškarci nisu ozljede zadobili od vatrenog oružja nego u fizičkom sukobu koji prethodio oružanom, rekao je Hadžiabdić za N1.

Drugi muškarac je zadobio lakše ozljede. Privedene osobe su na kriminalističkoj obradi, a policija radi na rasvjetljavanju događaja, donosi Danas.hr.

Podijeli objavu