Podijeli objavu

Trenutne mjere zatvaranja u Njemačkoj bi trebale ostati na snazi do kraja ožujka uz neka popuštanja poput otvaranja za knjižare, cvjećarnice i vrtne centre, javljaju njemački mediji u utorak, dan uoči sastanka predstavnika savezne i pokrajinskih vlada o novim mjerama, ističe Hina.

„Knjižare, cvjećarne i vrtni centri mogu započeti s radom od 8. ožujka, uz pridržavanje mjera higijene i osiguranja najmanje 20 kvadratnih metara po mušteriji“, stoji u nacrtu mjera savezne i pokrajinskih vlada.

Pored ovih uslužnih djelatnosti od sljedećeg tjedna bi s radom mogle započeti i vozačke i škole letenja, uz prethodni negativni brzi test na koronavirus.

Prema nacrtu su predviđena i popuštanja mjera kod privatnih kontakata. Tako bi ubuduće bilo dopušten susret s najviše pet pripadnika drugog kućanstva. Trenutno je moguć susret samo s jednim članom nekog drugog kućanstva.

Daljnje mjere otvaranja su moguće lokalno u slučaju pada sedmodnevne incidencije ispod 35. To se međutim odnosi samo na maloprodaju.

O mogućnostima otvaranja u kulturnom i ugostiteljskom sektoru trebalo bi se raspravljati na sastanku 24. ožujka.

Sve ostale mjere zatvaranja, koje se odnose na kulturne, sportske i ugostiteljski sektor, kao i najveći dio maloprodaje, ostaju na snazi do 28. ožujka.

Kancelarka Angela Merkel i premijeri saveznih pokrajina sastaju se u srijedu poslijepodne, kada bi trebalo biti konkretno odlučeno o daljnjim mjerama, prenosi N1.

Podijeli objavu