Podijeli objavu

Pred Filipom Hrgovićem je borba karijere, bit će u ringu s Michaelom Hunterom. Hrgović je zahvalan na prilici koja se ukazala, navodi Sportnet.rtl.hr.

“Velika stvar za mene, velika prilika i sretan sam što su se tako stvari posložile. Uz moj trud i trud mog tima, bilo je malo i sreće, red je došao na mene. Bogu hvala na tome, ali nema mjesta euforiji, tek treba pobijediti, napasti svjetsku titulu, obraniti je 15-20 puta i to je to. Ovo bi mogla biti prekretnica u mom životu, vjerujem u pobjedu.”

Hrgović objkašnjava kako ga je Hunter dugo izbjegavao i pristao je tek kada je došao u situaciju da se mora boriti.

“Jedno boksači pričaju u medijima, a drugo iza kulisa. Mi smo mu ponudili borbu, on je nije htio prihvatiti i tražio je razne razloge. U regularnim uvjetima nije se htio boriti i to je mala psihološka prednost na mojoj strani. Ja sam htio tu borbu jer znam da bih ga pobijedio.”

Borba s Hunterom održat će se u svibnju, a još nije poznato gdje.

“Pregovori oko mjesta i termina još traju, početak ili sredina svibnja bit će termin, a još je prerano govoriti o mjestu, to se još ne zna. Početak svibnja se izvrsno uklapa, jer sam se trebao boriti 24. travnja s Bakoleom.”

Što se tiče Huntera, Hrgović je uvjeren da će ga svladati.

“On se borio s Povetkinom neriješeno, ja znam da bih Povetkina nokautirao. Obojica smo bili na OI, Hunter je ispao u prvom kolu, a ja sam uzeo medalju. Ja vjerujem da sam bolji, ali na papiru nisam favorit. Na sve sam spreman, pritisak, na sve.”

Poraz bi stvorio probleme, vratit će onog tko izgubi dosta unazad.

“Gubitnik će ispasti iz Top 10 i mora ostvariti dosta novih pobjeda da bi ponovno došao u tu poziciju, poraz nije jedan nego pet koraka unazad. Da mi se to i dogodi, ja imam ispred sebe jopš barem sedam godina karijere. Nije smak svijeta, ali u sportskom smislu svakako pet koraka nazad. Onda ponovno moramo doći u poziciju obaveznog izazivača što je zahtjevan posao, barem pet borbi i to s dobrim protivnicima.”

O Hunteru zna sve i zna koliko je on opasan.

“Djeluje čak lošije nego što u biti je. Takvi borci su ljigavi i s njima je teško boksati. Baca udarce iz svih pozicija, jednom rukom udara, drugom drži, hrabar je, ne boji se ući u izmjenu. U svim mečevima krene jako pa se poslije ispuše. Mislim da će to pokušati napraviti i sa mnom. Moram ga probati iskontrolirati i iskontrirati u prvih par rundi. Vidjet će da nisam Bakole ili Povetkin, kada osjeti moju snagu onda će se drugačije ponašati. Ne smijem dopustiti da me pogodi s tim eksplozivnim naletima. Mislim da će se pokazati sve ono što sam pričao kada sam se spremao za puno lošije protivnike. Radio sam jako teške treninge, kao da se spremam za Joshuu ili Huntera. Jednostavno mislim da nije na mojoj razini.”

Podijeli objavu