Podijeli objavu

Rusko tijelo za nadzor komunikacija Roskomnadzor objavilo je u srijedu da će ograničiti uporabu Twittera usporavanjem njegove brzine i optužilo tu društvenu mrežu za kršenje zakona jer više puta nije uklonila zabranjen sadržaj sa svoje platforme, ističe Hina.

Roskomnadzor je zaprijetio da će potpuno blokirati servis i priopćio da je do srijede bilo više od 3000 objava ilegalnog sadržaja.

Twitter, kao i ostale američke društvene mreže, u Rusiji koriste saveznici kritičara Kremlja Alekseja Navaljnog čije je zatvaranje prošli mjesec pokrenulo prosvjede u cijeloj zemlji.

“Usporavanje će se primjenjivati na 100 posto mobilnih uređaja i 50 posto nemobilnih uređaja”, priopćio je Roskomnadzor na svojoj mrežnoj stranici.

“Ako (Twitter) nastavi ignorirati zakonske obveze, mjere će se nastaviti u skladu s propisima”, dodaje se.

Twitter nije odmah odgovorio na zahtjev za komentarom.

Potez u srijedu uslijedio je usred sve većih napora Moskve da utječe na američke društvene platforme i zbog frustracija jer se, kako navode vlasti, ne poštuju ruski zakoni, navodi Tportal.hr.

Prošlog prosinca je donji dom parlamenta podržao nove velike novčane kazne za platforme koje ne brišu zabranjen sadržaj i još jedan zakon kojim bi ih se ograničilo ako “diskriminiraju” ruske medije.

Podijeli objavu