Podijeli objavu

Poljska je u srijedu izvijestila o 17.260 novozaraženih, što je najveći dnevnibroj od vrhunca pandemije u studenome prošle godine, prema podacima ministarstva zdravstva, piše Hina.

Umrlo je još 398 oboljelih, čime se broj smrtnih ishoda covida-19 približava 46.000.

Broj aktivnih slučajeva, koji se tijekom siječnja i veljače kretao oko 200.000, porastao je na preko 270.000. Blizu 18.400 covid-19 pacijenata je hospitalizirano, od kojih je više od 1900 na respiratorima.

Maske su i dalje obvezne diljem Poljske. Restorani i kafići smiju dostavljati hranu i posluživati pića za ponijeti. Većina učenika i studenata prate nastavu i predavanja na daljinu. Teretane su zatvorene. Neka ograničenja povezana s koronavirusom su ukinuta, pa tako kina, galerije i bazeni mogu raditi smanjenim kapacitetom, osim u dvije regije na sjeveru koje su jače zahvaćene virusom.

Uz porast stope zaraza, ponovno uvođenje ograničenje u drugim dijelovima zemlje nije isključeno, upozorio je glasnogovornik ministarstva zdravstva u srijedu.

Cijepljenje napreduje i u zadnjih tjedan dana cjepivo je dnevno primilo više od 85.000 ljudi. Do sada je Poljska upotrijebila više od 4 milijuna doza cjepiva protiv covida-19. Više od 1,4 milijuna ljudi je već primilo dvije doze cjepiva, donosi Slobodna Dalmacija.

Podijeli objavu