Podijeli objavu

Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na Twitteru je ‘najsnažnije i u potpunosti’ odbila navode Nacionala koji piše da je Zdravko Mamić kompenzirao njenu plaću i privatne troškove tijekom predsjedničke kampanje, piše Tportal.hr.

‘To su u potpunosti netočni navodi i laži’, odgovorila je bivša predsjednica na prozivku. Grabar Kitarović istaknula je da su svi troškovi kampanje financirani isključivo i jedino putem HDZ-a, čija je bila kandidatkinja na predsjedničkim izborima.

‘Pitam se kome ove objede i lažni navodi idu u korist?’ zapitala se Grabar Kitarović.

U novom broju Nacional piše da se Kolinda Grabar Kitarović pristala kandidirati za predsjednicu tek kada joj je Zdravko Mamić kompenzirao visoku plaću koju je tada primala kao pomoćnica glavnog tajnika NATO-a.

Nacional piše da ju je Mamić počeo nagovarati da se kandidira za predsjednicu na večeri u Bruxellesu, a isplate novca išle su preko Mađarske, te da joj je, osim nadoknade plaće, dao 500.000 eura za kampanju. Potom ga je njen savjetnik Mate Radeljić povezao s osječkim sucima koji su vodili njegov proces pa ih je korumpirao, navodi list.

 

Podijeli objavu