Podijeli objavu

Bio je to trenutak koji bi pokojnog princa Philipa možda najviše usrećio. Braća princ Harry William ujedinili su se po prvi put nakon više od godinu dana na pogrebu djeda, vojvode od Edinburgha, koji je pokopan u subotu poslijepodne na intimnoj ceremoniji u kraljevskoj kripti dvorca Windsor, piše Daily Mail.

Iako Harry i William nisu išli rame uz rame u povorci iza lijesa, službu u kapeli svetog Jurja napustili su zajedno i dali naznaku zatopljenja odnosa. Dok su hodali upustili su se u podulji razgovor, i to samo nekoliko tjedana nakon intervjua što su ga princ Harry i njegova supruga Meghan Markle dali američkoj voditeljici Oprah Winfrey, koji je navodno razbjesnio Williama.

Njihovo druženje izgledalo je vrlo opušteno, a upravo se vojvotkinja od Cambridgea nametnula kao mirotvorka koja je utrla put jednom od najiščekivanijih pomirenja godine.

image

image

Dok su članovi kraljevske obitelji napuštali kapelu, princ William je razgovarao s velečasnim Davidom Connerom, dekanom Windsora, dok je Harry iza njih razgovarao s Kate.

Izbjegavajući kolonu Rolls-Royceova, obitelj je potom krenula pješice natrag u dvorac Windsor.

William je isprva bio ispred supruge i brata Harryja, ali se okrenuo prema njima kako bi porazgovarao s Kate, dok je Harry razmjenjivao par riječi s dekanom.

Harry je potom sustigao brata i šogoricu i hodali su zajedno dok je William uklanjao masku s lica. Potom se Kate delikatno odmaknula kako bi popričala s groficom od Wessexa i njezinom kćeri Lady Louise, ostavljajući braću nasamo.

Očigledno zbližavanje prinčeva bio je dobrodošao trenutak nakon opipljive napetosti protekloga dana. Harry i William imali su kamene izraze lica dok su hodali iza lijesa, a razdvajao ih je rođak Peter Phillips. Vojvoda od Cambridgea koračao je ispred svog brata kada su ušli u kapelu, a atmosfera u crkvi ostala je izrazito hladna.

image

Izvori su za Daily Mail rekli da su mnogi rođaci prema Harryju bili vrlo hladni otkako je prije tjedan dana stigao u Veliku Britaniju i izolirao se u Frogmore Cottageu.

– Ironija je da je jedino princ Andrew prema njemu izrazio bilo kakvu empatiju. Od (bivše supruge) Sarah Ferguson, a sada i iz prve ruke, zna kako je to biti autsajder, što Harry svakako jest. Što se tiče ostalih članova obitelji, postoji duboku osjećaj zaštite prema kraljici i ogorčenosti prema Harryju. Malo je simpatija prema Harryju nakon što su on i Meghan iznijeli optužbe prema kraljevskoj obitelji o institucionalnom rasizmu, naveo je izvor.

Naime, ustvrdili su da se jedan član obitelji, a to se, prema tvrdnji Oprah, ne odnosi na kraljicu ili princa Philipa, raspitivao kakve će boje biti koža njihova sina Archieja.

Princeza Anne, princ Edward i njegova supruga Sophie još uvijek su suzdržani prema Harryju, no on je navodno komunicirao s princezom Eugenie, koja mu je ostala vjerna prijateljica.

Daily Telegraph piše da se Harry u subotu navečer zadržao u Windsoru što sugerira da je neko vrijeme proveo družeći se sa svojim ocem, princom Charlesom, te bakom, kraljicom Elizabetom II. Istovremeno, Daily Mail javlja da je Harry nestrpljiv i da se čim prije želi vratiti u Ameriku kako bi što više vremena proveo sa suprugom Meghan, koja je u sedmom mjesecu trudnoće.

Izvor: Jutarnji.hr

Podijeli objavu