Podijeli objavu

Indijska prijestolnica New Delhi zatvara se u ponedjeljak navečer na šest dana zbog rekordnog porasta zaraženih koronavirusom i kolapsa zdravstvenog sustava, ističe Hina.

Ukupno je preminulo 178.769 ljudi

Indija je u ponedjeljak potvrdila rekordnih 273.810 novih zaraza. Umrlo je 1619 ljudi, najviše do sada u jednom danu, a ukupno 178.769. Jačaju kritike na odgovor vlade premijera Narendre Modija na drugi val pandemije koronavirusa u Indiji nakon što su vjerska okupljanja i izborne skupove posjetile tisuće ljudi. Politički čelnici, uključujući ministra unutarnjih poslova Amita Shaha, trebali bi održati nove skupove u ponedjeljak.

Oporbeni čelnik u Kongresu Rahul Gandhi, koji je također organizirao izborne skupove proteklih tjedana, najavio je u nedjelju da obustavlja sve svoje javne skupove u Zapadnom Bengalu, saveznoj državi koja je u središtu izbora. Hong Kong je u nedjelju navečer priopćio da će azijsko financijsko središte obustaviti letove iz Indije, Pakistana i Filipina od utorka na dva tjedna zbog uvezenih zaraza. Britanski premijer Boris Johnson je zbog trenutačne situacije otkazao put u Indiju.

Indija je do ponedjeljka primijenila gotovo 123,9 milijuna doza cjepiva, najviše u svijetu iza SAD-a i Kine, ali malo u odnosu na broj stanovnika – oko 1,4 milijarde, prenosi Telegram.hr.

 

Podijeli objavu