Podijeli objavu

Epidemiološka situacija s pandemijom koronavirusa u Bosni i Hercegovini u četvrtak je i dalje nepovoljna te je potvrđeno 1256 novih slučajeva zaraze, a preminula je 81 osoba kod koje je ranije dijagnosticiran covid-19, izvjestili su entitetski zavodi za javno zdravstvo.

Broj novozaraženih približan je onom zabilježenom u srijedu, no broj umrlih nešto je veći. Od početka epidemije u BiH je do sada umrlo 8088 osoba, javlja Hina.

Zdravstvene vlasti u BiH epidemiološku situaciju u zemlji i dalje ocjenjuju nepovoljnom pa upozoravaju na nužnost zadržavanja postojećih mjera ograničenja, tim prije jer masovnije cijepljenje opće populacije još nije počelo.

Vlada Federacije BiH odlučila je u četvrtak kako će noćni policijski sat u tom entitetu i dalje biti na snazi, no u Sarajevu, gdje se dnevni broj novozaraženih konstantno smanjuje, ponovo je dopušten rad ugostiteljskih objekata koji su do sada goste mogli posluživati samo na terasama.

Radno vrijeme ipak im je ograničeno do 20 sati kako bi se izbjegla noćna okupljanja, donosi N1.

Na razini države tjedni broj novozaraženih na 100 tisuća stanovnika je nešto veći od 188, no u Federaciji BiH stanje je nešto lošije pa tamo incidencija iznosi 205.

Prema posljednjim pokazateljima Kriznog stožera Federacije BiH u posljednjih sedam dana najveću incidenciju bilježe Hercegovačko-neretvanska, Zapadnohercegovačka i Posavska županija.

Podijeli objavu