Podijeli objavu

Ruski oporbeni vođa Aleksej Navaljni rekao je u petak da će postupno prekinuti štrajk glađu, koji je počeo u zatvoru 31. ožujka, zahtijevajući prikladnu zdravstvenu skrb zbog bolova u leđima i nozi, ističe Hina.

U objavi na Instagramu, žestoki kritičar predsjednika Vladimira Putina rekao je da i dalje zahtijeva da ga pregleda njegov liječnik i da gubi osjet u dijelovima nogu i ruku.

Dodao je da su ga dosad dvaput pregledali civilni liječnici. Kaže da mu treba 24 dana da postupno okonča štrajk glađu te je zahvalio “dobrim ljudima” u Rusiji i širom svijeta za njihovu potporu.

Navaljni je prije malo više od tri tjedna stupio u štrajk glađu optužujući zatvorske vlasti da mu nisu dopustile da ga posjeti liječnik, a ima dvostruku herniju diska i izgubio je osjete u rukama i nogama. Njegovi su suradnici upozoravali da bi mu mogli otkazati bubrezi ili srce.

Zapad je pak poručio Rusiji da će se suočiti s posljedicama ako Navaljni umre.

Osuđen je zbog kršenja uvjetne slobode u slučaju koji se odnosi na pronevjeru. On tvrdi da je ta presuda politički motivirana, navodi Hrt.hr.

Navaljni je uhićen u siječnju, kada se vratio u Rusiju nakon pet mjeseci oporavka u Njemačkoj od trovanja, za što optužuje osobno predsjednika Vladimira Putina.

Podijeli objavu