Podijeli objavu

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković morao se danas javiti policiji kako bi se očitovao o kaznenoj prijavi koja je protiv njega podnesena zbog kršenja epidemioloških mjera, što je on ocijenio osvetom vlasti Republike Srpske zbog njegovog političkog djelovanja, javlja Hina.

“Neće ovime zastrašiti ni mene niti građane”, kazao je Stanivuković novinarima nakon saslušanja u policijskoj postaji. Kazneno je prijavljen s obrazloženjem da je prekršio odredbe entitetskog kaznenog zakona, kojima je propisana novčana ili kazna zatvora do dvije godine za osobe koje kod zaraznih bolesti ne postupe po propisima i odlukama kojima se određuju mjere za njihovo suzbijanje ili sprječavanje.

Prijavu je zaradio jer se pridružio prosvjednicima koji su pred sjedištem Gradske uprave ranije ovog mjeseca tražili ukidanje nekih od mjera ograničenja, odnosno otvaranje ugostiteljskih objekata.

“Terete me da sam sišao niz stepenice i ušao među narod”, navodi Stanivuković, podsjetivši kako je on prva osoba, ali i dužnosnik, koju je policija prijavila zbog navodnog kršenja epidemioloških mjera, odnosno zbog sudjelovanja na javnim okupljanima. Tvrdi kako je izložen policijskom teroru koji MUP RS-a provodi po nalogu vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika te podsjeća kako su ga prije tri godine prijavili i zbog pokušaja državnog udara jer je sudjelovao na prosvjednim okupljanjima zbog nerazjašnjene smrti mladića Davida Dragičevića. Nakon te prijave, kao ni nakon niza drugih sličnih, nije uslijedio nikakav sudski epilog, a Stanivuković tvrdi kako je sve to dokaz da je on meta političkih obračuna vlasti s oporbom i kaže da ga to neće zastrašiti.

“Kad ne bude epidemije, narod će biti na ulicama”, poručio je Stanivuković, koji je prošle godine osvojio mandat gradonačelnika kao kandidat ujedinjene oporbe, porazivši favoriziranog Igora Radojičića iz SNSD-a, prenosi Dnevnik.ba.

Podijeli objavu