Podijeli objavu

Kandidat HDZ-a, HSLS-a i HSU-a za zagrebačkog gradonačelnika Davor Filipović poručio je u srijedu da neće otpuštati u Gradskoj upravi i Zagrebačkom holdingu te istaknuo da će u sve gradske strukture uvesti sustav nagrađivanja kako bi se promicala izvrsnost, ističe Hina.

“Sada je bitno sačuvati radna mjesta u Gradskoj upravi i Zagrebačkom holdingu. Za razliku od mojih protukandidata, Joška Klisovića Tomislava Tomaševića, koji su najavili otpuštanja i ‘rezanje glava’, poručujem da svi naši sugrađani koji rade u Gradskoj upravi i gradskim poduzećima neće završiti na cesti i imat će sigurna radna mjesta”, rekao je Filipović u Sesvetama.

S ministrom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josipom Aladrovićem obišao je tvrtku Stridom promet, koja opskrbljuje više od 2300 ugostiteljskih objekata na području Zagreba, te naglasio da se ne vidi kao čovjek koji će nekoga tjerati, posebice ne u ovakvoj krizi.

Najavio je da će uvesti sustav nagrađivanja u sve gradske strukture kako bi se promicala izvrsnost. “Želim graditi kulturu izvrsnosti i želim da oni najbolji imaju priliku za veću plaću”, poručio je.

Tomašević i Škoro ne mogu graditi kulturu izvrsnosti

Filipović je ocijenio da kulturu izvrsnosti ne može graditi njegov protukandidat iz Možemo! Tomašević sa svojom “doušničkom ekipom koja mu je godinama davala informacije iz gradskih struktura, a on na temelju njih kreirao nered u medijskom prostoru i organizirao kojekakve prosvjede”.

Uz to, istaknuo je, kulturu izvrsnosti ne može graditi ni “predsjednik domovinskog parkinga”, kako je nazvao čelnika Domovinskog pokreta Miroslava Škoru koji je, kaže, najpoznatiji po adventskim kućicama i višemilijunskim poslovima koje je radio za Grad Zagreb.

Aladrović je istaknuo je kako je Vlada do sada investirala više od 10,5 milijardi kuna u mjere za očuvanje radnih mjesta, navodeći da su te mjere očuvale radna mjesta jer krajem ožujka imaju 17.000 više osiguranika, prenosi Jutarnji.hr.

Rekao je da je na području Grada Zagreba u očuvanje radnih mjesta investirano više od 2,5 milijardi kuna što je, poručio je, vrlo jasan znak na koji se način Vlada odnosi prema glavnom gradu.

– Ovo nije samo predizborna kampanja da bismo ostvarili političke poene, nego želimo osvijestiti i što je sve Vlada učinila. To ćemo činiti u svim krajevima RH, dodao je Aladrović komentirajući je li ovaj skup predizborna kampanja.

Neki ministri su na županijskim listama što Aladrović komentira: – Svatko ima pravo birati i biti biran.

Podijeli objavu