Podijeli objavu

Šesnaest djelatnika Klinike za tumore prijavilo je Dijanu Zadravec za mobing. Ranije smo pisali kako su prijavu u petak potpisali djelatnici onkološke radiologije s Klinike za tumore te je poslali ravnatelju KBC-a Sestre milosrdnice Mariju Zovaku i predsjedniku Povjerenstva za unutarnji nadzor i kontrolu rada Davoru Vagiću.

U prijavi između ostalog pišu, da im se Zadravec obraća “zastrašujućim tonom” i “prijeteći” te da je posebno gnjevna nakon prosvjeda koji je održan prošlog tjedna. Zadravec za HRT negira sve optužbe i potpisnike prijave optužuje za grupiranje u interesne skupine.

Pohvalila se da je nabavila aparate

“Prijava je došla od radioloških tehnologa i sestara, 3 su potpisa nečitka, a ostalih 13 raspoznajem, svi su s Klinike za tumore. To nije čudno s obzirom na to da je dr. Karolina Bolanča Čulo prije 5 dana izvela glumatanje kad je odbila obaviti posao pa joj je pozlilo, a onda na javnoj TV rekla da je odradila triput veći posao od onog koji sam tražila od nje. Neka se odluči – je li joj pozlilo ili ovo drugo“, kazala je Zadravec za HRT.

Rekla je kako su radiološki tehnolozi svojim nadređenima nikad nisu žalili ni na što osim na nedostatak aparature te da je ona u više navrata pisala nadređenima da fali CT, a nabavila je i ultrazvuk i mamograf.

“Oni se sad aktivno opiru edukaciji za koju su moji liječnici radiolozi uvidjeli da je potrebna jer ne prati najnovije smjernice u stručnom smislu. Bez obzira koliko radite, vi se morate educirati“, ustvrdila je Zadravec te dodala kako je tražila da se uvede transparentan sustav naručivanja pacijenata na magnetsku rezonancu po kojem bi se vidjelo tko je onkološki pacijent s Klinike za tumore, a tko privatan pacijent i da im se to nije svidjelo.

‘Magnete je upisivala u tekicu’

“Dodatno su poticani od interesnih skupina da se odupiru uvođenju odgovornosti i reda u funkcioniranje Klinike“, optužuje ih Zadravec. Istaknula je kako zaposlenici ne mogu govoriti da su zanemareni jer su imali neposrednog voditelja odjela dr. Hercega i inženjerku Herman.

“To je njezina organizacija rada, ona je magnete upisivala u tekicu, a poslije u digitalni oblik iz čega uopće nije vidljivo tko je uputio pacijenta, niti kada se došao naručiti, samo se vidi na koju pretragu došao, a ja tražim da to bude jasno vidljivo“, rekla je Zadravec.

Kaže kako su dosad radili što su htjeli jer im je to omogućila inžinjerka Herman za koju je kazala kako je sestrična bivšeg ravnatelja Klinike za tumore i dr, Milas koji radi u privatnoj poliklinici u kojoj je suvlasnik.

Optužila ih za falsificiranje dokumenata

“I tu je dr. Bolanča Čulo čiji je suprug s dr. Kalousekom uvučen u falsificiranje i neovlašteno potpisivanje dokumenata“, kazala je Zadravec te ustvrdila kako se svi oni ekipiraju i postavljaju prema njoj. Tvrdi kako nikakvog neuljudnog ponašanje s njezine strane nije bilo.

“Ja sam u svom nastupu tolerantna i profesionalna, ali tražim da se radni zadaci ispunjavaju, upućujem opravdanu kritiku ako netko pacijente pošalje doma, a tamo su radiolozi i jedino što radim uvodim i tražim rad i provjeravam kvalitetu rada“, zaključila je Zadravec.

Izvor: Telegram.hr

Podijeli objavu