Podijeli objavu

Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Vesna Škare Ožbolt najavila je u ponedjeljak tužbu protiv protukandidata iz HDZ-a Davora Filipovića zbog širenja lažnih informacija i klevete o tome da će ona u drugom krugu podržati Tomislava Tomaševića iz Možemo, javlja Hina.

„Davor Filipović ne samo da je lagao da ću ja u drugom krugu podržati Tomislava Tomaševića iz Možemo nego je za tu laž, bez obzira što sam ga nekoliko puta demantirala, išao plaćati oglas na Facebooku, Google i u medijima”, kazala je Škare Ožbolt na konferenciji za novinare na Zrinjevcu.

Iz tog razloga protiv njega je najavila privatnu tužbu zbog klevete i širenja lažnih informacija.

“Zagreb je u ovoj kampanji dobio zagrebačkog Stipe Petrinu”

„To je nedopustivo ponašanje, ispod razine kojim se nastoji polarizirati biračko tijelo”, ocijenila je Škare Ožbolt dodavši da takvo ponašanje podsjeća na „političke neandertalce”.

„Zagreb je u ovoj kampanji dobio zagrebačkog Stipe Petrinu”, ustvrdila je.

Škare Ožbolt osvrnula se i na financijska izvješća svih kandidata naglasivši da je samo ona podnijela izvješće koje obuhvaća više od mjesec dana, odnosno od samog otvaranja računa u siječnju do danas.

„To pokazuje koliko želim biti transparentna u kampanji, sve moje financije su iz donacija, a najveći sam donator ja”, kazala je i poručila da u kampanji neće potrošiti više od  dozvoljenog zakonskog limita.

Niti jedan protukandidat nije uplatio ni najmanji iznos donacije za svoju kampanju, a neki su već i u dugovima, dok kandidatkinja Stranke rada i solidarnosti Jelena Pavičić Vukičević u izvješću nije prikazala niz troškova za kampanju, tvrdi Škare Ožbolt.

“Pavičić Vukičević nije uzela godišnji niti neplaćeni odmor za kampanju”

„Pavičić Vukičević sklopila je ugovore s medijima o promidžbi svojih ureda za gospodarstvo i obrazovanje, promovirala je rad Ivice Lovrića i Mirke Jozić, a to je nemoralno i nedopušteno”, smatra Škare Ožbolt.

Osim toga, istaknula je, Pavičić Vukičević nije uzela godišnji niti neplaćeni odmor za kampanju.

„Koliko ona u stvari radi za grad i je li joj neugodno što će uzeti plaću za sve mjesece u kojima vodi kampanju”, upitala je.

Voditelj predizborne kampanje Ante Šimunović dodao je kako jedino Škare Ožbolt posluje u plusu dok svi drugi troše više nego su uprihodili. Kazao je i kako ne dolazi u obzir pojedinačna suradnja s članovima današnje vladajuće koalicije u Zagrebu ili s ideološki ekstremnijim opcijama s lijeva ili desna, prenosi Nacional.hr.

Podijeli objavu