Podijeli objavu

Zgrada poljskog Vrhovnog suda evakuirana je zbog prijetnje bombom, objavio je sud na Twitteru, na dan dugoočekivane objave smjernica oko kredita u švicarskim francima, piše Hina.

Ured za odnose s javnošću Vrhovnog ureda za reviziju na Twitteru je objavio kako su njegovo sjedište i uredi diljem države evakuirani zbog prijetnje bombom. Poljski mediji prenose kako je evakuirano i Nacionalno pravosudno vijeće.

“Kao rezultat informacije koju smo dobili elektroničkom poštom da je eksploziv postavljen u zgradu Vrhovnog suda, prvi predsjednik Vrhovnog suda naredio je evakuaciju zgrade”, dodao je sud.

Već odgođeno dva puta, zasjedanje Vrhovnog suda u utorak dugo je očekivano jer se na njemu treba odlučiti kako će sudovi tretirati slučajeve kredita u stranim valutama, odnosno mogu li banke mijenjati kamatnu stopu zbog kontroverzne klauzule.

Tisuće Poljaka su prije desetak godina uzeli kredite u švicarskim francima kako bi iskoristili niske kamatne stope, no kamate su im se povisile kad je pala vrijednost poljskog zlota. Mnogi od njih stoga su pokrenuli pravni proces protiv banaka, navodi Index.hr.

Podijeli objavu