Podijeli objavu

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je u četvrtak na sjednici Vlade kako je dosad gotovo 29 posto odraslog stanovništva cijepljeno s jednom dozom, a osam posto s obje doze cjepiva protiv covida-19, ističe Hina.

U Hrvatsku je dosad stiglo ukupno 1.571.650 doza cjepiva, jučer je utrošeno više od 46.000 doza, a od početka cijepljenja utrošeno je više od 1.230.000 doza, rekao je Beroš.

– Bilježimo obećavajući trend porasta broja cijepljenih, ali i znatno manje novozaraženih osoba. Dnevna izvješće o broju zaraženih govore da građani kontinuirano poklanjaju povjerenje struci, istaknuo je.

– Unatoč zabilježenom trendu smanjenja broja novozaraženih osoba, a time i broja hospitaliziranih i nadalje u bolnicama postoji potreba zbrinjavanja najtežih pacijenata. Shodno zamolbi Klinike za infektivne bolesti, osigurana je privremena posudba dva uređaja iz KBC-a Rijeka i Split. Također je zabilježena privremena potreba preraspodjele radnika u Klinici za infektivne bolesti, rekao je.

Prethodno je u izlaganju premijer Andrej Plenković izjavio kako je dobro što se nastavlja pad broja zaraženih, donosi Hrt.hr.

– U odnosu na protekli tjedan gotovo je 600 manje zaraženih. Do kraja dana ćemo vjerojatno biti na gotovo 29 posto odrasloga stanovništva koje je primilo prvu dozu, a do kraja ovog tjedna, bit će preko milijun građana koji su primili prvu dozu cjepiva. Ovom dinamikom ćemo doći do 50 posto procijepljenosti odraslog stanovništva do kraja lipnja što i je naš cilj, rekao je premijer Andrej Plenković na početku današnje sjednice Vlade.

Podijeli objavu