Podijeli objavu

Dvanaest glavnih indijskih oporbenih stranaka pozvalo je premijera Narendru Modija da poduzme hitne mjere protiv drugog vala covida-19 u zemlji koji je ostavio stotine tisuća mrtvih, javlja Hina.

Rahul Gandhi, čelnik glavnog oporbenog indijskog nacionalnog kongresa, napao je Modija, tvrdeći da je “nestao” usred akutne nestašice cjepiva, medicinskog kisika i lijekova u zemlji.

Nazvavši je “apokaliptičnom ljudskom tragedijom”, oporbeni čelnici u pismu Modiju kasno u srijedu naveli su devet zahtjeva, uključujući besplatnu kampanju cijepljenja, besplatno žito za siromašne i ukidanje kontroverznih poljoprivrednih zakona.

Također su zatražili od Modija da se zaustavi milijarde vrijedan projekt preobrazbe za New Delhi, a sredstva preusmjere za kupnju kisika i cjepiva za bolesne.

Thomas Isaac, ministar u komunističkoj državi Kerali, zatražio je da Modi odgovori na pismo. „To je nacionalna nužda. Premijer ne može nastaviti gurati glavu u pijesak. Otvorite dijalog o tome što treba učiniti ”, napisao je na Twitteru.

Ogorčenost zbog lošeg upravljanja pandemijom, zbog koje su se urušili zdravstveni sustavi i kampanja za cijepljenje zemlje, zadnjih dana Modijevu vladu stavlja pod sve veći pritisak.

Čelnik je okrivljen za neučinkovit odgovor koji je odgovornost za borbu protiv pandemije prepustio loše opremljenim državnim vladama.

Indija je u četvrtak registrirala još 362.727 novih slučajeva koronavirusa, čime je ukupan broj porastao na 23,7 milijuna, po čemu je na drugom mjestu nakon Sjedinjenih Država.

Broj smrtnih slučajeva popeo se na 258.317, uz 4.120 novih smrtnih ishoda, zbog čega je to jedan od najsmrtonosnih dana do sada, prenosi Glas Istre.

Podijeli objavu