Podijeli objavu

UKošarkašku Kuću slavnih u Springfieldu primljena je klasa 2020. koja je imala ceremoniju odgođenu zbog koronavirusa. Listu od devet imena predvode tri NBA legende i ikone lige na ulasku u 21. stoljeće, Kevin Garnett, Tim Duncan i tragično preminuli Kobe Bryant.

Ceremonija je zbog Kobeja bila posebno emocionalno nabijena, a emocije su dosegle vrhunac kad su njegova supruga Vanessa Bryant i najbolji košarkaš u povijesti, Bryantov uzor i košarkaški “stariji brat” Michael Jordan stigli na binu i posthumno uveli legendu Lakersa u košarkašku besmrtnost.

“Sigurna sam da se trenutno smije u raju jer ću ga hvaliti u javnosti. Nikad više neće biti nikog poput Kobeja, bio je jedinstven, poseban. Bio je skroman van terena, ali veći od života”, kazala je, između ostalog, Vanessa.

Uz trojac NBA legendi, u Kuću slavnih su ušli i trofejni NCAA trener Kim Mulkey, dvostruki NBA prvak kao trener Rocketsa Rudy Tomjanovich, legendarne košarkašice Tamika Catchings i Barbara Stevens te NCAA trener Eddie Sutton te dugogodišnji tajnik Fibe Patrick Baumann.

Garnett je u svom govoru istaknuo koliko cijeni Duncana, svog dugogodišnjeg rivala na istoj poziciji krilnog centra: “Čast je ući u Kuću s tobom, brate. S tobom i Kobejom”, kazao je Garnett.

Peterostruki prvak Duncan je priznao kako je ova prigoda učinila da bude najnervozniji u životu: “Prošao sam finala, sedme utakmice, ali je ovo službeno najnervozniji što sam bio u životu. Cijeli dan šetam po sobi, vidjet ćemo što će ispasti”, kazao je Duncan na početku govora.

Duncan, Garnett i Bryantsu među sobom podijelili i osvojili 11 NBA naslova, četiri MVP naslova i 46 All-Star nastupa, a sudjelovali su u deset NBA naslova od 12 mogućih koliko ih je podijeljeno od 1999. do 2010., piše Sportnet.rtl.hr.

 

Podijeli objavu