Podijeli objavu

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u petak je, u povodu 30. obljetnice povijesnog postrojavanja Zbora narodne garde, svim pripadnicama i pripadnicama čestitao Dan Hrvatske vojske koja je, naglasio je, izrasla u suvremenu oružanu silu, piše Hina.

Medved u priopćenju podsjeća da je 28. svibnja 1991. svečanim postrojavanjem Zbora narodne garde i predavanjem prijavka prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu ustrojena i stvorena pobjednička Hrvatska vojska.

Ističe da se danas, kada slavimo 30. rođendan HV-a, s ponosom prisjećamo slavnih pobjeda u Domovinskom ratu, a s posebnim pijetetom svih žrtava, kao i predsjednika Tuđmana pod čijim je vodstvom stvorena Hrvatska vojska.

– U ovih trideset godina Hrvatska vojska je izrasla u suvremenu oružanu silu, koja je danas spremna odgovoriti svim sigurnosnim izazovima, poručio je.

– Drage pripadnice i pripadnici naše pobjedničke Hrvatske vojske, dragi hrvatski branitelji, čestitam vam Dan Hrvatske vojske i Dan Hrvatske kopnene vojske te 30. obljetnicu povijesnog postrojavanja Zbora narodne garde – ostanimo zauvijek domovini vjerni, zaključio je Medved.

Izvor: Hrt.hr

Podijeli objavu