Podijeli objavu

Tri dana nakon prometne nesreće koja je šokirala Zagreb i u kojoj su na Zagrebačkoj aveniji u nedjelju ujutro smrtno stradali 68-godišnji biciklist Vinko Dizdar i 24-godišnji Matija Podhraški, policija je zahvaljujući snimci uspjela rekonstruirati tko je skrivio nesreću, piše Jutarnji.hr.

Po saznanjima policije kriv je biciklist koji je na crveno svjetlo na biciklističkom prijelazu prelazio Zagrebačku aveniju u smjeru sjevera.

– U nastavku provođenja kriminalističkog istraživanja, kroz uvid u dostupne i do sada prikupljene relevantne činjenice bitne za utvrđivanje okolnosti ove teške prometne nesreće, uvidom u snimku kojom raspolaže policija, nedvojbeno je utvrđeno da je u samom trenutku nesreće 68-godišnji biciklist prelazio kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza u trenutku dok je za njegov smjer kretanja u tom dijelu bilo upaljeno crveno svjetlo.

Policija nastavlja kriminalističko istraživanje u smislu prikupljanja dodatnih činjenica kroz razgovore sa svjedocima-očevicima te dodatna vještačenja s ciljem utvrđivanja svih okolnosti koje su za posljedicu imale dvije smrtno stradale osobe u prometu.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja nadležnom državom odvjetništvu dostaviti će se Posebno izvješće o utvrđenom, objavila je policija.

Podijeli objavu