Podijeli objavu

Nizozemski premijer Mark Rutte priznao je u ponedjeljak da je ublažavanje ograničenja u pandemiji bilo preuranjeno te se ispričao jer je broj zaraženih od tada buknuo na najvišu razinu u 2021.

Rutte je u petak ponovno uveo ograničenja na rad barova i restorana te noćnih klubova u nastojanju da suzbije širenje infekcije među mladima i to samo dva tjedna otkako je ukinuta glavnina mjera lockdowna, ističe Hina.

“Loše smo procijenili, žalimo zbog toga i ispričavamo se”, rekao je Rutte novinarima.

Zdravstvene vlasti snažno su kritizirale vladu

Ta isprika u oštroj je opreci s njegovim stjalaištem od petka kada je snažno branio odluku o ublažavanju mjera kao “logičan korak” i odbacio optužbe da je njegova vlada loše upravljala krizom.

Zdravstvene vlasti snažno su kritizirale vladu kazavši da je sav oprez bacila u vjetar i ohrabrila mlade ljude da počnu izlaziti.

Zadnjih nekoliko dana infekcije su u Nizozemskoj skočile su na najviše razine u 2021. otkako su ponovno otvoreni barovi, restorani i noćni klubovi.

Novi rast zaraze zasad nije izazvao veći rast hospitalizacija s obzirom na to da su se većinom zarazili mladi ljudi koji imaju manje izgleda za teže oblike bolesti, a većina starijih osoba je cijepljenja, donose Vijesti.hr.

Podijeli objavu