Podijeli objavu

Požar na području Čabulje između Mostara i Širokog Brijega koji je sinoć gasio hrvatski kanader u utorak se ponovno rasplamsao, a gasitelji pokušavaju spriječiti da se proširi na šumu te približi kućama, dok je stanje teško i na požarištu kod Jablanice, ističe Hina.

“Bez pomoći s neba bilo da su u pitanju kanaderi ili kiša ovo je jednostavno gotovo nemoguće ugasiti”, rekli su iz Vatrogasne postrojbe u Mostaru govoreći o požaru na području planine Čabulje iznad Mostara.

To je požarište sinoć pomagao gasiti i hrvatski kanader. No, tijekom jutra se vatra ponovno proširila te guta pred sobom travu, nisko raslinje i makiju. Gasitelji su se rasporedili prema lokalitetu Ošljara i Vlajne kako vatrena stihija ne bi zahvatila šumu i ugrozila kuće.

“Stanje nije jednostavno, a vjetar koji mijenja smjer stvara dodatne probleme”, navode gasitelji.

Zbog strmog brdovitog terena gasitelji su u teškome položaju. Tijekom dana očekuje se dolazak vatrogasaca iz drugih bosanskohercegovačkih gradova.

Aktivan je i požar kod Stoca koji gasitelji također ne mogu staviti pod nadzor zbog toga što gori na miniranome području, prenosi Tportal.hr.

Podijeli objavu