Podijeli objavu

Rafael Nadal je nakon otkazivanja US Opena, u petak objavio kako ove godine više neće igrati tenis. Nadala je na ovu odluku natjerala ozljeda stopala s kojom se muči već više od godinu dana, pa iako se do sada nadao da će se uskoro oporaviti, na svom Instagram profilu objavio je da je za njega ova godine što se tiče turnira – okončana.

“Iskreno, puno sam se mučio sa ozljedom stopala, i više nego što sam trebao i sada trebam neko vrijeme za oporavak. Raspravio sam o ovome s mojim timom i mojom obitelji, vjerujem da je ovo najbolje za mene kako bih se oporavio”, rekao je Nadal u objavi.

Nakon Rogera Federera, godinu je tako zbog ozljede završio i 35-godišnji Rafael Nadal, pa će za US Open, koji počinje zadnjeg dana kolovoza, ovo biti prva godina nakon 1999. da nijedan od ova dva teniska velikana neće igrati. Uz njih, US Open je otkazao i šesti igrač svijeta i aktualni pobjednik Dominic Thiem, piše Nacional.hr.

“Napravit ću sve što moram da se vratim u najbolju moguću formu i da se nastavim natjecati”, rekao je Nadal, četiri puta osvajač US Opena (2010, 2013, 2017, 2019) i trenutno četvrti igrač svijeta na ATP listi.

Podijeli objavu