Podijeli objavu

Azil Dumovec je u subotu na svojim društvenim mrežama objavio fotografiju kraljevskog pitona za kojeg kažu da je pronađen u Dubravi.

U objavi navode da je piton pronađen kraj jedne obiteljske kuće, a odmah su pozvali Centar 112, koji ih je preusmjerio na Dumovec. Veterinar je potvrdio da se radi o njegovanom kućnom ljubimcu.

“Neobična intervencija u Dubravi!

Sinoć smo preko Centra 112 dobili poziv jedne obitelji iz Trnave da im je kraj kuće piton. Odmah smo primili i fotografiju koja je potvrdila da je riječ o kraljevskom pitonu.

Kolega iz terenske ekipe brzo je preuzeo zmiju. Ljudi su objasnili da je piton dogmizao najvjerojatnije iz susjednog dvorišta čiji su vlasnici trenutačno na moru. Iako ih je egzotična zmija iznenadila, pazili su na nju do našeg dolaska i pomagali oko njezina hvatanja.

Odakle je piton, za sada je nepoznanica. Budući da su dani topli, a ni noći nisu hladne, zmija je izvan terarija možda i nekoliko dana.

Veterinar u oporavilištu za divlje životinje Zoološkog vrta grada Zagreba jutros je temeljito pregledao pitona te utvrdio da je riječ o odrasloj, zdravoj jedinci o kojoj se netko dobro brinuo. Piton se nedavno presvukao, pa mu je koža uredna i sjajna.

Znate li čiji je?”, napisali su na Facebooku.

Izvor: Nacional.hr

Podijeli objavu