Podijeli objavu

Ministar zdravstva Vili Beroš implicitno je u srijedu napao gradonačelnika Sinja i saborskog zastupnika Mosta Miru Bulja, ustvrdivši kako je posljednja dva tjedna broj zaraženih u Sinju porastao za 465 posto, dok je lokalna vlast ismijavala mjere, piše Nacional.hr.

“Od 27 novozaraženih od 9. srpnja do 11. kolovoza u Sinju, u zadnja dva tjedna od 12. kolovoza do danas buknulo je na 147 zaraženih ili za 465% više! Pravodobna upozorenja o poštivanju mjera na masovnim okupljanjima ismijavana su od lokalne vlasti, a posljedice govore sve. Cijepi se i poštuj mjere”, napisao je Beroš na Twitteru.

Beroš je time sugerirao da su za toliki porast zaraženih odgovorna druženja povodom Alke i Velike Gospe, koja je Bulj poticao. On je u to vrijeme, među ostalim, poticao ljude na druženja, zahtijevao da se rad ugostiteljskih objekata produži i iza ponoći, a rekao je i ovo: “Ne bojim se, bilo je i koncerata i programa bez povećanih brojki. Jedinu opasnost radi Beroš koji našoj djeci nije omogućio da budu na ovom području, nego putuju, ne daj bože da se nešto dogodi u prometu. Nadam se da neće biti povišenih brojki.”

Podijeli objavu