Podijeli objavu

Pet je brodica danas oko 14 sati izgorjelo u medulinskoj lučici nakon što se zapaljena brodica u luci zabila u mol. Time je izazvala srećom samo štetu od 100 tisuća eura, i srećom nije bilo ljudskih žrtava, a očevici kažu da je šteta mogla biti puno veća.

image

Naime, kako smo čuli iz zasad nepoznatih razloga jedna se brodica zapalila u luci na kojoj su bili ljudi. Oni su skočili u more ne bi li se spasili, a maestral je zapaljenu brodicu otpuhao do mola, a odmah zapalio još 4 broda.

image

Radi se većinom o gliserima čija se vrijednost kreće od 15 do 30 tisuća eura.

image

– Srećom da su u tom trenu na molu bili otac i sin – ribari Adriano i Mateo Lorenzin koji su odmah uskočili u pomoć i svoji gumenjakom bukteću brodicu oteglili dalje u lučicu. Odmah nakon toga su došli i vatrogasci te je požar srećom brzo lokaliziran.

image

Da nije bilo dvojice ribara, mogao je izgorjeti cijeli porat. Bila bi to velika šteta, kazao nam je jedan od očevidaca ovog nesretnog slučaja Ivo Lorencin.

image

Nakon što je požar ugašen, ostatke nekadašnjih brodica i glisera, koji su u vlasništvu lokalnih ljudi, vatrogasci i lokalno poduzeće koje upravlja lučicom, oteglili su ih na drugu stranu medulinske luke, a vatrogasci i policija zatvorili su mjesto nesreće.

image

More je bilo puno pjene i ostataka zapaljenih brodova, a cijelo se popodne u zraku osjetio miris paljevine. Vlasnici brodova koji su stradali u ovoj nesreći nisu bili raspoloženi za razgovor.

image

A kako je kazao zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Pula Ivica Rojnić jedna je brodica također nagorjela.

image

– Dojavu o zapaljenju brodice zaprimili smo u 14.19 minuta, a požar je u 14.55 sati lokaliziran. U gašenju je sudjelovalo 54 naša vozila i 11 vatrogasaca, kazao je. Uzroci požara još nisu utvrđeni.

Putnici su skočili u more kako bi se spasili

Lučka kapetanija Pula u četvrtak, 26. kolovoza 2021. godine u 14.26 sati dobila je dojavu o požaru brodica u Medulinu na komunalnom dijelu luke nakon čega je na teren izašao djelatnik kapetanije te je na licu mjesta zatekao tri vatrogasna vozila koja su gasila požar.

Prema prvim informacijama jedno manje plovilo (5-6m) se zapalilo u plovidbi te su putnici skočili u more kako bi se spasili. Vjetar je potom odnio zapaljeno plovilo prema rivi, nakon čega se vatra proširila na nekoliko manjih privezanih plovila.

U ovom je trenutku utvrđeno kako je oštećeno ukupno šest brodica. Požar je u međuvremenu lokaliziran, a brodice zahvaćene požarom su izolirane od ostalih. Nema ozlijeđenih osoba niti je utvrđeno onečišćenje mora.

Istragu ove pomorske nesreće provest će nadležna lučka kapetanija u okviru svojih nadležnosti, piše Jutarnji.hr.

Podijeli objavu